Hoe weet je dat je jezelf te kort doet in een relatie?
Hoe weet je dat je jezelf te kort doet in een relatie? Je zelf te kort doen in een relatie, hebben we niet snel door. Liefde is vergevingsgezind en ach, jezelf een keertje wegcijferen. Ergens in je leven ben je daar al mee begonnen en heb je er geen erg in gehad. Er kunnen heel veel redenen voor zijn, dat je het bent gaan doen, jezelf te kort.
Hoe weet je dat je jezelf te kort doet in een relatie?
In een relatie jezelf te kort doen, gaat niet alleen jou opbreken. Ook je partner en de relatie. Dat komt, omdat jij je ware gezicht niet aan je partner laat zien. Je valt dus op een gegeven moment door de mand. Je partner leert je niet kennen, als je jezelf te kort doet in een relatie.
Te veel iets goed vinden, lijkt nobel en zo krijgen we het vaak ook mee. Doe niet moeilijk, wees de wijste, ach laat het gaan. Toch zul je in een relatie deze technieken snel aan de kunt moeten zetten, anders is het op een gegeven moment het einde van de relatie.
Hoe weet je dat je jezelf te kort doet in een relatie? Nou, daar is maar één simpel antwoord op, zegt een paragnoste van Nieuwe Tijd. Dat weet iedereen. We voelen dat diep van binnen, echter er zit een soort van “suikerlaagje” overheen die te veel goed vindt. Onder het tapijt veegt met alle gevolgen van dien.
Vaak zijn het ook types die vanuit het niets heel boos en vals kunnen worden. Alles van de afgelopen tijd hebben opgestapeld en als dan de emmer overloopt, alles er in een keer uitgooien. Als je dat overkomt en niet een keer, maar vaker. Weet dan dat je jezelf te kort doet in een relatie.
Ja, maar ik hoef toch niet altijd overal bovenop te zitten? Dan wordt ik een zeur en jaag ik mijn partner ook mee weg. Dat is de tweede reden waar je uit op kunt maken dat je jezelf te kort doet in de relatie. Als jij het zelf ziet als zeuren, als iemand iets doet waar bijvoorbeeld geen respect onder zit, zich niet aan een afspraak houdt, je negeert.
Zeg je daarmee. Doe maar, speel maar met mij. Ik laat het wel toe, ik vind het prima niet met respect behandeld te willen worden. Hiermee geef je de ander een signaal af, dat je het accepteert en tolereert.
Je bent geen zeur, als je aangeeft wat jij wel en niet fijn vindt. Juist door dit wel aan te geven, zonder boosheid en rancune, en vanuit jezelf communicerend, leert de ander rekening met je te houden. Zo leer je elkaar kennen en kom je er achter of je bij elkaar hoort en past, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan.
Waar je ook aan kunt merken dat je jezelf te kort doet, is jezelf wijs te maken dat de ander wel verandert. We zijn hier sterren in. Ach, dat komt wel als ik maar geduld heb. Weet je, het komt niet. Wat je ziet, zo is de ander en veranderen zal het niet.
Ook niet als jij er om gaat vragen. Wat er dan gebeurt, is dat de ander juist in de weerstand gaat staan. Je vraagt de ander immers aan iets te moeten gaan voldoen, zoals jij het wilt zien. Zou jij dat zelf fijn vinden? Door te denken in, het verandert wel, doe je jezelf te kort.
Als er een ruzie ontstaat, waar harde woorden bij over de tafel vliegen, de maat echt vol is, en jij altijd degene bent die dan een compromis sluit. Kun je er vanuit gaan dat je jezelf te kort doet in een relatie. Ja maar, moet ik dan op mijn strepen gaan staan?
In feite wel. Je hoeft niet elke keer bakzeil te halen voor de goede vrede. Alleen zegt dit over jullie beiden iets. Niet in staat om op een rustige manier met elkaar van gedachten te wisselen. Naar elkaars beweegredenen te luisteren. En de ene keer te kiezen voor de wens van de ene en de andere keer voor de wens van de ander. Zo zie je dat je ongemerkt jezelf al snel te kort kunt doen in een relatie. Wil je hierover een keer van gedachten wisselen? Je bent van harte welkom op de chat van Nieuwe Tijd.