Balans tussen geven en krijgen
Balans tussen geven en krijgen. Iets geven en krijgen, het zou zo mooi zijn als daar balans in is. In de praktijk werkt het compleet anders. Er zijn mensen die alleen maar geven en moeite hebben met ontvangen. Er zijn mensen die alleen maar nemen. En er zijn mensen die in hun ogen nooit iets krijgen. Hoe komt het dat er zoveel verschil in is? Ieder mens is verschillend. Ieder mens heeft een eigen karakter. Ieder mens heeft zijn eigen opvoeding genoten. En al deze facetten tezamen bepalen of we een gever worden. Of we een ontvanger worden en of we vinden dat we onvoldoende krijgen. Of dat we zelf balans kunnen creëren tussen geven en krijgen.
Alles in het leven kent balans
Wetende dat alles in het leven balans kent, is er ook een balans tussen geven en krijgen. Als deze balans ontbreekt, heeft dat gevolgen op je leven. Ben je te veel een gever, kun je dat heel lang volhouden, maar er komt een moment dat je er ook wel eens een keer iets voor terug zou willen krijgen. Ook hebben gevers er last van dat relaties niet willen lukken, ze geven immers te veel en geven de ander geen ruimte. De gevers zijn vaak ook werkzaam in verzorgende beroepen, dat is een mooi verlengstuk van het geven, maar op een gegeven moment het beroep niet meer aankunnen of willen, omdat het geven hun te veel wordt. Er ontbreekt nu eenmaal balans.
Zo zijn degenen die nemen ook niet in balans. Die zijn doorgeslagen naar de andere kant. In hun leven staan ze te boek als makkelijk, easy going, en krijgen alles voor elkaar. Er kan ook een stempel worden opgedrukt dat het een egoïstisch persoon is. Dat is wat we aan de buitenkant zien. Van binnen voelt iemand die altijd alles voor elkaar krijgt, zich ook niet echt gelukkig. Want de mens wil van nature ook geven, dus ontstaat ook bij deze persoon disbalans.
Masker op
Je gedrag vorm je in je eerste zeven levensjaren en is afhankelijke van wat je wordt aangeboden door je omgeving. Zo ontstaat gedrag dat meer gevend is of meer nemend. Of heb je geleerd wat het houden van balans is, dan is dat mooi meegenomen. Zowel de gever als de nemer heeft een masker op. Een masker dat iets maskeert. Beiden voelen zich van binnen niet gelukkig. De gever maakt zich klein en onzichtbaar en hoop met het vele geven, gezien te worden. Vraagt dus om aandacht door te geven. Degene die veel neemt, overschreeuwt zichzelf en vraag zo ook om aandacht.
Masker valt af
Het masker valt vanzelf een keer af. Als de persoon in kwestie niet in balans is in geven en krijgen, houdt het lijf en de geest dit niet vol. Dan ontstaan er tegenslagen in het leven. En pas als de tegenslagen gezien gaan worden als een teken van het universum dat ze of te veel geven, of te veel willen nemen, komen ze erachter dat ze rondlopen met een masker. En dan valt het masker af. Gelukkig maar, want dan ga je doen wat goed is voor jezelf en volgt als vanzelf dat geven en krijgen een balans kent.
Voordat het masker valt
Voordat we zover zijn, zijn er al jaren van pijn en leed aan vooraf gegaan. En is er hulp gezocht, hopelijk, want dit alleen oplossen, is voor bijna niemand weggelegd. Om hier nu voor een hele therapie sessie te gaan volgen, dat kan, er is ook laagdrempeliger hulp voorhanden. Hulp die je vanuit huis kunt opzoeken. Je kunt er over chatten met een medium, coach, paragnost, counselor op NieuweTijd. Wel zo handig, kost je weinig moeite en je leert geven en krijgen in balans te krijgen. Chat dus gerust eens hierover op NieuweTijd. Leg uit waar je mee zit, wat niet goed wilt lukken in je leven en laat je verrassen door een van de top mediums op deze chatsite.