Heeft wraak nemen enige zin? We zouden soms een ander wel iets willen aandoen
Heeft wraak nemen enige zin? We zouden soms een ander wel iets willen aandoen. Tot op ons bot zijn we vernederd, of aangevallen, of genegeerd. Heel veel redenen kunnen er zijn, dat we zinnen op wraak. Heeft wraak nemen enige zin?
Nou, op het moment dat je er middenin zit en geconfronteerd wordt met de bijbehorende emoties, dan zou je het liefst een ander iets aandoen. Het is zo gemeen wat je is overkomen. En het is de schuld van de ander. Weet je wraak nemen, je weet het al, komt als een boemerang bij je terug. De wet van de aantrekking zegt een medium van Nieuwetijd.
Maar dat weten we eigenlijk allemaal wel. Wat een veel belangrijker reden is, dat je jezelf verlaagt tot een bepaald niveau, waar jij helemaal niet hoort te zitten. Wraak nemen heb je na een paar minuten echt spijt van. We hebben als mens namelijk een heel mooi systeem. En dat treedt dan in werking, zegt een paragnost van Nieuwe tijd.
Ons geweten gaat dan spreken, waardoor we ons schuldig voelen, opgelaten, spijt hebben als haren op ons hoofd. En we wel zouden willen wegduiken en het willen herstellen. Iets in ons, maar ook buiten ons om als een kracht, laat ons voelen dat wraak nemen geen enkele zin heeft.
Nu zien we in deze wraak als een bepaalde actie. Maar wraak is veel meer dan dit. Het is ook commentaar leveren op iets, op social media. Het is iemand afkraken waarmee je in contact bent. Dat zijn ook allemaal vormen van wraak nemen. Op de een of andere manier voel jij di behoefte om te doen.
Wat heeft het voor zin? Maakt het je blij? Geeft het je een tevreden gevoel? Wel eens bij stilgestaan, dat al die commentaren die we plaatsen op Twitter, Facebook, Telgram, waar dan ook, allemaal zijn impact hebben op ons eigen zijn.
Tuurlijk, je kunt het ergens totaal niet mee eens zijn. Je kunt het verafschuwen, maar moet je dat zeggen, schrijven? Ja maar, tegenwoordig mag dat toch en is dat toch openlijk uitkomen voor je mening?
Dat klopt, vrijheid van meningsuiting. De vraag is, hoever reikt deze vrijheid? Het geven van een mening. Heeft wraak nemen door je mening te geven, zin? Los van het feit dat je een ander er mee kan raken, doet het namelijk ook iets met jezelf. En! Het zegt iets over jezelf.
Het zegt over jou, dat je niet tevreden bent. Je uit je onvrede door middel van wraak nemen. Als jij ergens niet tevreden mee bent, bij wie ligt dan de verandering? Bij jezelf, want naar een ander uithalen, heeft helemaal geen zin.
Dat wordt gelezen en volgt geen enkele actie op. Dus jij zegt, als medium van Nieuwe Tijd, nergens meer op reageren? Maar dan laat je toch ook weer alles toe? Het is de manier waarop je ergens op reageert.
Is het de bedoeling een ander tot de grond af te willen branden? Of wil je de ander laten zien, dat wat die doet, niet oké is en jij er een andere oplossing voor hebt! Kijk, hier zit het verschil. De laatste aanpak is een spirituele aanpak.
We blijven met elkaar in verbinding, ook al kunnen we de ander wel schieten. Onze behoefte is geen wraak, die is er een van verbetering. Dan spreek je vanuit je hart en niet vanuit je ego. Dan neem je wraak vanuit waardigheid en trots!