Onzichtbare wonden genezen
Onzichtbare wonden genezen. Een zichtbare wond, daar gaan we heel voorzichtig mee om. We zijn er terdege van bewust dat een wond de tijd nodig heeft om te helen.
Het lichaam steekt wat dat betreft heel mooi in elkaar, want het heeft een zelfhelend vermogen. Zichtbare en onzichtbare wonden. Naast zichtbare wonden, zijn er ook onzichtbare wonden, die onze ziel tot op het bot kunnen raken. Deze wonden hebben ook de tijd nodig om te helen, vaak nog veel meer tijd dan een zichtbare wond. Deze wonden doen veel meer pijn dan een zichtbare wond. Het lijf gaat direct aan de slag met helen van zowel zichtbare als onzichtbare wonden. De tijd geven, want zoals het spreekwoord luidt: “Tijd heelt alle wonden.”
Kijk maar als je een wondje hebt opgelopen op je hand. Het lijf gaat direct aan de slag om het bloed te stelpen, en er voor te zorgen dat de huid weer dichtgaat. We zijn er in ons hoofd wel mee bezig, zeker als het een grote ingreep betreft, maar toch de pijn en het genezingsproces, we laten dat vaak zijn gang gaan.
Ook voor onzichtbare wonden doet ons lichaam zijn best ze te helen en de tijd doet ook zijn werk. Ook hiervoor hebben we rust en tijd nodig, dan gaat het lichaam er vanzelf mee aan de slag. Ook hiervoor zouden we het lichaam zelf aan de slag moeten gaan.
Verschil in genezing van zichtbare en onzichtbare wonden
Het verschil van genezing tussen een zichtbare en onzichtbare wond, is dat bij een onzichtbare wond, we de genezing kunnen gaan tegenwerken. De bijbehorende emoties blijven vasthouden, waardoor elke dag opnieuw, de wond wordt opengereten en geen kans krijgt te genezen. We vinden het lastig om ervaringen die we meemaken, los te laten. Het kan zelfs zo zijn, dat je na een scheiding, die enorme impact op je heeft gehad, je leven weer oppakt, maar de wond nog open is.
Iets een plekje geven geneest niet
Je hebt deze wond een plekje gegeven. Er mee geleerd om te gaan, dat het je in je dagelijks functioneren niet meer direct belemmerd. Maar in je dagelijks leven, word je er, onbewust, telkens nog mee geconfronteerd. Een plek waar je naartoe gaat, roept herinneringen op. Een liedje dat je hoort, kan er voor zorgen dat alles weer naar boven komt. De wond is er dan nog steeds, misschien niet meer in die erge mate als eerst, maar toch.
Wanneer is een onzichtbare wond geheeld
Zolang je door iets wat je hoort of ziet, nog in de emoties terecht komt die te maken hebben met de onzichtbare wond, is deze nog niet helemaal verwerkt. En dat mag, er staat geen tijd voor hoelang of het moet duren. Echter, we kunnen de onzichtbare wonden ook ons hele leven blijven vasthouden. Zo ken ik mensen die al op leeftijd zijn en nog steeds worstelen met gebeurtenissen uit hun jeugd. Ze zijn daar nooit van verlost geraakt. Simpelweg niet geleerd, zichzelf te zien als het meest mooie wezen dat rondloopt op deze aarde en zichzelf mag koesteren en uit zijn eigen lijden mag verlossen.
Sleutelwoorden voor genezing van onzichtbare wonden
Hoe kun je er voor zorgen dat oude wonden verwerkt worden, en dat de impact er van minder heftig toeslaat en ze genezen? Hiervoor zijn twee sleutelwoorden. Accepteren en vergeven.
Accepteren dat het is zoals het is. Dat door er over na te blijven denken, er over te piekeren, datgene wat is gebeurd blijft vasthouden, niet geneest. Door regelmatig hardop te zeggen. “Ik accepteer wat er is gebeurd,” ga je jezelf er van overtuigen dat je het gaat accepteren en kun je het achter je laten.
Indien er sprake is van een onzichtbare wond waarbij iemand je vertrouwen heeft geschaad, zal je diegene moeten vergeven. Vergeven doe je niet voor de ander, dat doe je voor jezelf. Want dan geneest de wond ook. Je verlost jezelf van de emoties die niet vergeven met zich meebrengt.
Wil jij aan de slag met het genezen van een onzichtbare wond, omdat het je al te lang bezighoudt? En je verder wilt met je leven? Chat dan gerust met een medium of paragnost van NieuweTijd. Zij helpen je graag er bij en zijn kanjers in genezen van onzichtbare wonden.